Ex-DDR bandenmerk Pneumant maakt comeback

Ex-DDR bandenmerk Pneumant maakt comeback

PneumantHet oude, toenmalige DDR bandenmerk Pneumant is bezig aan een comeback als merknaam van de Duitse Reiff-Gruppe. Pneumant presenteert zich met een modern assortiment zomer en – in latere instantie ook – winterbanden.
Berlijn
De bandenproducent werd in 1906 opgericht in Berlijn. In 1959 veranderde de naam in Pneumant als producent van personenautobanden. Na de hereniging van Oost- en West Duitsland ging het bandenmerk over in Sumitomo. Sinds 1995 behoorde het tot Goodyear-Dunlop dat in 2012 de productie stopte.
Huismerk
Nu, na drie jaar, wordt Pneumant weer geproduceerd en verkocht als exclusief huismerk van de Reiff-Gruppe. Vooralsnog worden de banden in Duitsland en Oostenrijk op de markt gebracht. Het merkenrecht van Pneumant ligt echter nog steeds bij Goodyear-Dunlop.
De Pneumant producten moeten kwaliteit bieden tegen lage prijzen. Het programma omvat zes zomerbanden voor personenauto’s (13 t/m 18 inch) met B en C labelwaarden. Ook zijn er twee bandenmaten voor transporteurs. De winterbanden zjjn nog in ontwikkeling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.