EV-rijder heeft voorkeur voor ‘duurdere’ EV-band
(Foto: Apollo Tyres)

EV-rijder heeft voorkeur voor ‘duurdere’ EV-band

Twee op de drie EV-rijders heeft het liefst vervangende banden die speciaal zijn ontworpen voor elektrische auto’s. Vooral mannelijke EV-bestuurders geven de voorkeur aan EV-specifieke banden. Bijna 60 procent is ook bereid daar meer voor te betalen.

Dat komt naar voren uit een enquête onder duizend automobilisten in opdracht van Apollo Tyres, Daarbij gaf 64 procent van de EV-bestuurders aan dat ze de voorkeur geven aan EV-specifieke banden. Slechts 9 procent zegt dit waarschijnlijk niet te doen. Vooral oudere bestuurders van EV’s kiezen bij vervanging hoogstwaarschijnlijk voor speciale EV-banden. In de categorie 55 tot 64 jaar geeft 86 procent aan dat ze ‘zeer waarschijnlijk’  of ‘waarschijnlijk’ een band kopen die speciaal is ontworpen voor EV’s.

Op de vraag naar factoren die zouden motiveren om een bepaald type vervangende band te kiezen, noemt 45 procent van de EV-bestuurders ‘hoge tractie en grip onder alle weersomstandigheden’, vermeldt 36 procent ‘lage rolweerstand voor een beter verbruik/grotere actieradius’ en geeft 30 procent de voorkeur aan een product dat wordt ‘aanbevolen door de autofabrikant’. De prijs lijkt geen obstakel te zijn voor EV-eigenaren bij het kiezen van banden. 58 procent zegt bereid te zijn meer te betalen voor producten die specifiek zijn ontwikkeld voor gebruik op een EV.

Yves Pouliquen, Group Head of Sales and Marketing bij Apollo Tyres, zegt: “Terwijl Europa de transitie naar elektrisch vervoer voortzet, worden consumenten zich steeds bewuster van producten die aanzienlijke voordelen kunnen bieden voor hun EV’s. Dit wordt bevestigd door de vraag naar onze Quatrac Pro EV alsmede door deze onderzoeksresultaten. We blijven investeren in EV-specifieke innovaties naarmate de sector groeit.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.