Europees zuinigheidsrecord op Continental

Europees zuinigheidsrecord op Continental

De Noren Knut Wilthil en Hanrik Borchegrevink hebben met een Ford Mondeo ECOnetic een nieuw Europees zuinigheidsrecord neergezet. Met een volle tank (70,93 liter diesel) kwamen ze maar liefst 2.536,4 km ver – de grootste afstand die ooit in Europa is afgelegd zonder tankstop. Het gemiddelde verbruik bedroeg 2,79 l/100 km (1:35,84). De Ford Mondeo was volledig standaard en voorzien van ContiEcoContact 5-autobanden.
De ContiEcoContact 5 autobanden zijn speciaal ontworpen voor optimale efficiency. Vergeleken met zijn voorganger is de rolweerstand maar liefst 20% lager. De Ford Mondeo maakte tijdens de recordtrip over verschillende soorten wegen in Finland, Zweden en Noorwegen gebruik van ContiEcoContact 5-banden in de maat 205/60 R 16.
De ContiEcoContact 5 heeft ook een eerste plaats behaald in de ANWB Zomerbandentest 2012, in de categorie banden voor kleine middenklassers (o.a Volkswagen Polo en Seat Ibiza). De ContiEcoContact 5 was goed voor hoge tot zeer hoge scores voor weggedrag op droog en nat wegdek en andere criteria. De ANWB daarover: “De ContiEcoContact 5 heeft zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria. Beste score uit de test op geluid en laagste brandstofverbruik.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.