Euro-Tyre stopt met bandenopslag en distributie in Venlo

Euro-Tyre stopt met bandenopslag en distributie in Venlo

Euro-TyreDe bandenopslag en –distributie van Euro-Tyre in Venlo, onderdeel van Pon Tyre Group (PTG), zal in de zomer van volgend jaar verhuizen. De commerciële activiteiten gaan ongewijzigd door vanuit Venlo, waar de groei van het afgelopen jaar verder zal worden uitgebouwd.

Efficiënter
Dit is het resultaat van het besluit van PTG om de opslag en distributie van banden efficiënter te maken. Nu overlappen het werkgebied van de opslag en distributielocaties van PTG in Noord West Europa elkaar nog. Het aantal centrale magazijnen binnen PTG zal worden teruggebracht 3 naar 2. De voorraad van Euro-Tyre wordt ondergebracht bij de locaties in Barneveld en Daufenbach (Duitsland). Hierdoor verliezen 36 logistieke medewerkers hun baan. Voor hen is een sociaal plan afgesloten.

Logistieke netwerk
PTG zegt door het logistieke netwerk aan te passen nog beter te kunnen inspelen op veranderende marktomstandigheden. Euro-Tyre kan met de aanpassingen haar klanten een nog ruimere keus aan banden, velgen en complete sets wielen aanbieden, aldus PTG: “Ook de servicegraad van de leveringen wordt daardoor verder geoptimaliseerd.”

Euro-Tyre is een merkonafhankelijke distributeur van personenwagenbanden. Het bedrijf importeert en distribueert banden in Europa en exporteert naar meerdere continenten. Het bedrijf heeft naast haar kantoor in Venlo meerdere vestigingen in Portugal en Spanje. Bij Euro-Tyre werken, na de verhuizing van het magazijn, 65 mensen in inkoop, verkoop, administratie, HR en IT.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.