ETRMA: sectorregulering data snel nodig
(Foto: Shutterstock)

ETRMA: sectorregulering data snel nodig

De European Tyre & Rubber Manufacturers’ Association (ETRMA) verwelkomt de overeenkomst die het Europees Parlement en de lid-staten hebben bereikt over de Data Act. ‘’Door data toegankelijker te maken voor iedereen, is deze wetgeving bedoeld om een concurrerende datamarkt te stimuleren wat kansen opent voor data-driven innovatie’’, aldus de Europese organisatie voor de banden- en rubberindustrie.

ETRMA voegt er direct aan toe dat er nu ook snel specifieke regels moeten komen voor de autosector ‘om duidelijkheid te verschaffen hoe de uitgangspunten van de Data Act worden geïmplementeerd in de automotive sector.’

De organisatie roept daarom de Europese Commissie op om tijdig met een voorstel te komen voor sector-specifieke regels voor de toegang tot in-vehicle data, functies en bronnen.

Volgens de ETRMA vormt de data act een hoogst noodzakelijke boost voor leveranciers van digitale diensten, met name derde-partij leveranciers, terwijl het de eindgebruiker centraal stelt bij het bieden van die diensten.

De associatie gelooft dat digitale diensten van belang zijn voor de verdere ontwikkeling van smart en duurzame mobiliteit. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.