Cooper ziet winst inzakken

Cooper ziet winst inzakken

Cooprer tireIn het eerste kwartaal van 2017 heeft Cooper haar winst en bedrijfsresultaat zien inzakken. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag.

Grondstofprijzen
In het eerste kwartaal bedroeg de winst 31 miljoen dollar tegen 59 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat daalde 46,2% tot 49 miljoen dollar; een jaar eerder was dit nog 91 miljoen dollar. Als reden voor deze daling geeft Cooper de sterk opgelopen grondstofkosten, de prijsmix, hogere productiekosten, lagere verkopen en hogere kosten. De omzet bedroeg 643 miljoen dollar, 1% minder dan een jaar eerder.

Lager verkoopvolume
In het eerste kwartaal verkocht Cooper 7,4% minder banden. De daling deed zich vooral in de VS (-9,3%), maar deze werd deels goedgemaakt door hogere verkopen op de internationale markten.

CEO Brad Hughes bevestigt de sterke invloed van de sterk gestegen grondstofkosten in het eerste kwartaal: “Deze kosten hadden een negatieve invloed op het resultaat. Ook lagen de verkopen in de VS lager door prijsverhogingen en agressieve promotiecampagnes van concurrenten. Van de andere kant steeg het globale volume met 3% op jaarbasis. We denken dat Cooper goed gepositioneerd is voor de rest van 2017.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.