Cooper verliest overnamezaak tegen Apollo

Cooper verliest overnamezaak tegen Apollo

ApolloEen Amerikaanse rechtbank heeft de Amerikaanse bandenproducent Cooper in het ongelijk gesteld in een rechtszaak over de overname door Apollo voor het bedrag van 2.3 miljard doller. Dit meldt persbureau Reuters.
Onzeker
Deze uitspraak betekent voor Apollo dat men de juridische mogelijkheid heeft om af te zien van de overname. Investeerders maakten zich zorgen dat een overname van Cooper de schuldenlast bij Apollo fors zou doen toenemen.
Vakbonden
Met de overname zou Apollo ‘s werelds zevende bandenfabrikant worden. Het bedrijf wilde echter minder betalen dan aanvankelijk in juni was overeengekomen omdat de vakbonden aanvullend dure eisen hadden gesteld. Cooper had daarop de rechtbank om een uitspraak gevraagd omdat Apollo daarmee niet zou voldoen aan de oorspronkelijke overeenkomst.
Volgens Apollo heeft deze rechtszaak onnodige kosten voor aandeelhouders en voor Apollo veroorzaakt en heeft overname verder bemoeilijkt.
Apollo kan de overname nu afblazen of nieuwe onderhandelingen starten, aldus Reuters. Het bedrijf zegt zelf de overname nog niet af te blazen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.