Continental verhoogt prognose voor 2015

Continental verhoogt prognose voor 2015

Continental heeft haar verwachtingen voor de te behalen omzet voor 2015 naar boven bijgesteld tot ruim 39 miljard euro. Aanleiding was het boven verwachting goede 1e kwartaal van 2015, waarover de bandengigant eind vorige week haar definitieve kwartaalverslag presenteerde.
Omzet hoger
Continental had al eerder tijdens een aandeelhoudersvergadering enkele cijfers vrijgegeven. De omzet in het eerste kwartaal groeide met 14 procent tot 9,6 miljard euro. De EBIT (winst voor belasting en rente) groeide tot 978 miljoen euro en de netto winst met 12 procent tot 657 miljoen euro.
Wisselkoersen
De reden dat Continental in het eerste kwartaal sterker groeide dan verwacht zijn volgens CEI Elmar Degenhart de positieve effecten van de wisselkoersen. “Ook de stabiele rubberprijs en de lage olieprijs gaf een duw in de rug. De verwachting is dat dit het hele jaar zo zal blijven”
Aan het einde van het eerste kwartaal telde Continental 202.496 werknemers, 13.300 meer dan aan het einde van 2014. Deze sterke stijging was het resultaat van de overname van Veyance Technologies en verdere expansie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.