Continental opent technologisch centrum in Slowakije

Continental opent technologisch centrum in Slowakije

Continental heeft haar Tires Technology Center in Púchov (Slowakije) uitgebreid en geopend. Dit centrum is bestemd voor Research & Development voor haar bandendivisie.
Investeringsprogramma
Met de uitbreiding van het technologiecentrum ging een bedrag gemoeid van 7,5 miljoen euro. Dit bedrag maakt deel uit van het investeringsprogramma van 1 miljard euro dat in 2011 werd aangekondigd en dat is gericht op groei van de bandendivisie. Het aantal medewerkers in het nieuwe centrum moet met 15 procent toenemen tot 2016.
Wereldspeler
Volgens Nikolai Setzer, Hoofd van de bandendivisie en lid van de Raad van Bestuur van Continental AG, is de opening een nieuwe stap naar Continental als wereldwijde fabrikant: “Met het Tire Technology Center in Puchov kunnen we onze research verder versterken en onze premium bandentechnologie naar een hoger niveau tillen.”
Het R&D Center herbergt 3 verdiepingen met 53 kantoren, 10 vergaderzalen.
Continental heeft ook een bandenfabriek in Puchov voor de productie van personenauto en (lichte) bedrijfsautobanden en 4X4 banden, en van riemen. De productiecapaciteit werd vergroot tot meer dan 15 miljoen banden per jaar en het aantal medewerkers nam toe tot ruim 3.700 sinds Continental aandeelhouder in de fabriek werd in 2008.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.