Continental China zoekt 5.000 nieuwe werknemers

Continental China zoekt 5.000 nieuwe werknemers

Continental wil het aantal medewerkers in China uitbreiden met 5.000 tot eind 2012. In 2011 had de bandenproducent al aangekondigd dat het werknemersbestand zou worden uitgebreid met 25 procent. De nieuwe medewerkers zullen verschillende functies bekleden. Continental heft voor de werving verschillende wervingsprogramma’s in de steigers staan.
Op dit moment heeft Continental wereldwijd ruim 167.000 werknemers, waarvan 16.000 in China. Dat betekent een groei van 67 procent ten opzichte van 2009, toen het bedrijf in China nog minder dan 9.000 werknemers telde. Volgens Continenteal is deze groei het resultaat van samenwerking met Chinese universiteiten. Hiermee wil men niet alleen talent ontwikkelen voor de groei van het bedrijf in China, maar ook voor functies in de hele wereld. Voor de nieuwe uitbreiding bracht Continental in 2011 een wervingsprogramma naar China waarmee men al van 2004 tot 2010 studenten in Duitsland en Roemenie carrieremogelijkheden had geboden.
Sinds de aanwezigheid van Continental in China heeft het bedrijf zich naar eigen zeggen ontwikkeld als populaire werkgever en heeft daarvoor verschillende prijzen gewonnen.
In 2011 heeft Continental een nieuwe bandenfabriek geopend in Hefei, een nieuwe truckinterieur fabriek in Jinan en een uitbreiding van haar fabriek in Wuhu. In 2012 staat de opening van een tweewielerbandenfabriek, een tweede fabriek voor electronische automotive componenten in Changchun en een nieuwe ContiTech R&D centrum bij haar Changshu fabriek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.