Continental komt met duurzame serieband
(Foto: Continental)

Continental komt met duurzame serieband

Continental heeft naar eigen zeggen de meest duurzame seriebanden van vandaag de dag gelanceerd met de UltraContact NXT. De band bestaat tot 65 procent uit vernieuwbare of gerecyclede materialen zoals uit bijvoorbeeld landbouw- of papierafval en andere bio-grondstof. De Duitse bandenfabrikant ‘is de eerste die een band lanceert met zowel een hoog aandeel duurzame materialen als maximum EU-bandenlabel prestaties in een volumeproductie.’ Dit laat het bedrijf weten in een persbericht. 

Alle 19 beschikbare maten hebben een categorie A van het EU-label wat betreft rolweerstand, remmen op een nat wegdek en extern geluid. De UltraContact NXT is komende maand beschikbaar voor de bandenhandel in Europa. De banden bestaan afhankelijk van de maat voor tot 32 procent uit vernieuwbaar materiaal, vijf procent uit gerecyclede materialen en tot 28 procent uit grondstof uit de andere duurzame bronnen, ook aangeduid als ‘mass balance certified materials’. Om dat alles te onderstrepen, komt op de zijkant de vermelding ‘Contains recycled materials’ te staan.

‘’Bij Continental gaan veiligheid, prestaties en duurzaamheid hand in hand. Met de UltraContact NXT leveren we op onze ambitieuze duurzaamheidsdoelen. Deze ontwikkeling vormt een belangrijke stap voorwaarts en bewijst ons technologisch leiderschap alsmede onze sterke committering aan zowel duurzaamheid als veiligheid’’, zegt Ferdinand Hoyos, hoofd van Continental’s Business Area Replacement Tires EMEA.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.