Conti weer terug met landbouwbanden

Conti weer terug met landbouwbanden

Continental keert terug in het marktsegment van landbouwbanden. Hiertoe lanceert de bandenfabrikant een nieuwe serie premium standaardbanden in de serie Tractor70 en Tractor85.

Groei
Voor Continental is de terugkeer in de landbouwbandensector belangrijk voor de groei van haar bandendivisie, aldus Nikolai Setzer, hoofd van de bandendivisie. “In de afgelopen jaren hebben we onze haven- en grondverzetbanden geintroduceerd. Met de huidige aanvulling van landbouwbanden hebben we nu weer een complete serie offroad banden.”

Patent
De landbouwbanden worden geproduceerd in Lousado (Portugal). Ze zijn gemaakt van een innovatieve nylon materiaal met een patent onder de naam N.flex. De banden hebben het label ‘Engineered for Efficiency’ wat betekent dat ze zijn ontworpen voor betere prestaties van de landbouwwerktuigen en een betere kwaliteit van het werk. Na de lancering van de standaard banden Tractor70 en Tractor85 zal Continental de serie tot 2019 uitbreiden tot in totaal 100 maten.

Conti heeft in haar historie al eerder landbouwbanden geproduceerd maar heeft deze activiteit in 2014 verkocht aan CGS Group in Tsjechië.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.