Conti verwacht weinig last van Brexit

Conti verwacht weinig last van Brexit

Continental ziet de Brexit als een grote zorg voor de Europese Unie, maar verwacht weinig problemen voor Continental zelf.

Vertrek
Dit schreef CEO Elmar Degenhart in een uitgebrachte verklaring, waarvan Duitse media melding maken. Hij zegt daarin dat het vertrek van Groot-Brittannië niet de oplossing biedt voor de uitdagingen in de globale concurrentie met Amerika en Azië: “Ieder voor zich is niet in de geest van de oprichting van de EU.”
Maar Continental zelf ziet geen grote impact door de Brexit: “Minder dan 3 procent van onze verkopen zijn in Groot-Brittanië. We denken dat onze producten gewoon kunnen blijven verkopen.”

Onzekerheid
Volgens Degenhart zal het jaren duren voordat Groot Brittannië echt de EU verlaat. Hij denkt dat het proces van onderhandelingen over handelsverdragen grote politieke en economische instabiliteit zullen veroorzaken. Ook verwacht hij een grote ontslaggolf in het financiële centrum van Londen.

Degenhart vindt dan eigenlijk ook dat Europa dit niet zou moeten laten gebeuren: “Het zou een ramp zijn als onvrede met de politieke en economische situatie tot een breuk in de EU zal leiden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.