Conti en Michelin samen naar duurzame toepassing natuurlijk rubber

Conti en Michelin samen naar duurzame toepassing natuurlijk rubber

Michelin en Continental werken samen aan de ontwikkeling van een technologische oplossing voor duurzame toepassing van natuurlijk rubber. Dit maken beide bandenproducenten bekend.
Joint-venture
De bedrijven hebben een joint-venture in Singapore opgezet (Societe des Matieres Premieres Tropicales Pte. Ltd). Deze joint-venture gaat zich focussen op de ontwikkeling van “Rubberway”, een technologisch platform die de gebruikers meer inzicht moet geven in de milieuaspecten en risico’s rond planten voor planten en plantages rond natuurlijk rubber. Het platform richt zich ook op bandenmakers en leveranciers van natuurlijk rubber in verschillende delen van de wereld.
Software bouwer
Bij de samenwerking is ook SMAG SA betrokken , een Franse software bouwer voor de landbouwsector. SMAG staat voor “smart agriculture.” Het is de bedoeling dat ook andere bandenmakers en fabrikanten van autoonderdelen van de app gebruik gaan maken.
Bij de productie en levering van natuurlijk rubber zijn in totaal zo’n 6 miljoen boeren, 100.000 tussenpersonen en ruim 500 verwerkingsbedrijven betrokken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.