Conti.eContact eerste zomerband Conti met A/A label

Conti.eContact eerste zomerband Conti met A/A label

Continental heeft de vernieuwde Conti.eContact gepresenteerd, de eerste zomerband van het merk met een A/A bandenlabel voor grip op nat wegdek en rolweerstand.
Hybride voertuigen
De Conti.eContact werd al gelanceerd in 2011 met het oog op gebruik op elektrische voertuigen. Aanpassingen met nieuwe technologieën en processen, die de band moesten verfijnen voor gebruik op hybride auto’s, hebben de band aan het A/A bandenlabel geholpen. Hij is nu leverbaar in zes bandenmaten (17 en 18 inch), voor modellen als de Opel Ampera, BMW 5 ActiveHybrid, Lexus LS 600h en Porsche Cayenne S Hybrid. Omdat het om een nog relatief nieuw, klein voertuigsegment gaat wordt de band in kleine oplages geproduceerd, en wel in de Franse bandenfabriek in Sarreguemines.
Rolweerstand
De rolweerstand voor de Conti.eContact voor hybride voertuigen is zo’n 20 procent lager dan voor een conventionele band. De remweg op nat wegdek is gelijk. Als lid van het assortiment voor hybride en elektrische voertuigen draagt de Conti.eContact het “BlueEco” logo op de wangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.