Consumentenbond: online banden bestellen 40 procent goedkoper

Consumentenbond: online banden bestellen 40 procent goedkoper

BandenstapelConsumenten kunnen fors besparen op kosten door online autobanden te bestellen. Dit meldt de Consumentenbond op grond van een prijspeiling waarbij van 120 banden de prijzen van de leveranciers zijn vergeleken. “EJ-banden.nl en Topbanden.com prijzen die zo’n 10 tot 12% onder het gemiddelde liggen”, zo meldt men.
Consumentengids
In de Consumentengids van november 2013 zegt men dat met het online bestellen van autobanden zo’n 40% aan kosten kan worden bespaard. Men heeft de prijzen vergeleken van een standaardband voor de Volkswagen Golf, de Continental EcoContact 5 in de maat 205/55 R16 91V: “Een merkdealer vraagt daar zonder korting €127 voor, de goedkoopste aanbieder is Topbanden.nl met €72. Dat scheelt ruim 40%.”
Kwik-Fit
Consumenten die bij Kwikfit.nl banden bestellen zijn al snel 18% goedkoper uit dan degenen die ze in het Kwik-Fit filiaal kopen, aldus de Consumentenbond. Verder merkt men op dat merkdealers alleen met een forse actiekorting op een vergelijkbaar prijspeil als de onlineaanbieders komen.”
De onlineverkopers uit de prijspeiling in de Consumentengids hebben contracten met montagebedrijven met een goede landelijke dekking.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. G.W. Hopmans

    Hartstikke mooi dat de consumentenbond zo’n vergelijk neemt, enkel vergeten ze toch wat nodigen informatie.
    Wanneer je een band online bestelt moet deze ook nog gemonteerd worden. We spreken hier dus over een service behoevend product. Banden zijn een High- Tech Product. De bandenvakhandel doet alle pogingen om een kwalitatief hoogwaardig product te ver-markten. En op deze manier zoals het nu gebeurt met die online verkopen krijg je van die montageplaatsen op de hoek of achter in een schuur tegen te lage prijzen.
    Niet echt professioneel en zeker afbraak voor de vakhandel.
    Hiermee ontstaat ook een gebrek aan verantwoordelijkheid door de verkopers. Het is dus geen realistisch vergelijk. Dit is hetzelfde wanneer je in een supermarkt goedkoop een biefstukje koopt en vervolgens naar een restaurant gaat met de vraag deze graag te bakken en te serveren.

  2. Fred

    Die laatste zin laat nog wel vraagtekens over. Leuk dat ze landelijke dekking hebben geregeld voor montage maar tegen welke prijs? Kan me voorstellen dat ik alles bij elkaar bij bijvoorbeeld het Profile Tyrecenter hier om de hoek met een “duurdere” band toch onder aan de streep goedkoper uit ben.

  3. Reactie op dhr Hopmans.
    Het verwijt dat wij als online bandenwinkel afbreuk doen aan de handel is pure onzin.
    Het gebrek aan verantwoordelijkheid verwerpen wij.
    Buiten het feit dat wij exact dezelfde producten verkopen als de dealers, worden onze banden geplaatst door normale garages.
    Ook deze garages behoren tot de vakhandel. Sterker nog, een aantal van de Montagepunten zijn Vakgarages, veelal aangesloten bij de Bovag.
    Garages waar wij klachten over ontvangen worden bij ons direct uit het systeem verwijdert.
    Discutabele garages worden bij ons niet aangesloten.
    Wij verwerpen de stelling van Hopmans dan ook te zeerste.
    Waarschijnlijk is de schrijver nog van de oude stempel en kan Hopmans het niet aanzien dat internetverkoop de toekomst is.
    Voor de garagehouder is dat geen fijn vooruitzicht, maar dat is wel de toekomstige markt.

  4. G.W. Hopmans

    Ik ben van mening dat EJ Banden het verschil niet ziet tussen een garagebedrijf en de vakhandel in banden.
    Ik spreek hier enkel over de echte bandenservice bedrijven aangesloten bij de Vaco de Brancheorganisatie voor de bandenbranche en niet over bedrijven aangesloten bij de Bovag. De kennis die bij de bandenservicebedrijven in huis is op het gebied van banden is vele malen hoger dan bij de garagebedrijven. Er is dus wel degelijk een gebrek aan verantwoordelijkheid.
    Dat internetverkoop op bepaalde vlakken de toekomst is ben ik mijn ter degen bewust, ik ben dus niet van de oude stempel. maar er blijft ten alle tijde een verschil tussen service behoevende producten en directe verbruiks artikelen.
    Auto’s koop je bij de dealers en garages en banden koop je bij de bandenspecialist. En garagebedrijven zijn geen bandenspecialisten.

  5. Een aantal van de aangesloten Montagepunten zijn ook Vaco lid.
    Niet elke garage kiest ervoor om Vaco lid te worden. Dat maakt de garagehouder nog geen leek in het monteren van banden. Als lid zijn van de Vaco het verschil maakt tussen een specialist en een leek, dan zijn de meeste garagebedrijven leken.
    Dat lijkt me niet logisch.
    Wij kennen garagebedrijven die op jaarbasis 10.000 banden monteren en geen Vaco lid zijn. Volgens U zijn dit dan leken.
    Overigens is het zo dat Montagepunten in het algemeen meer montages doen dan een standaard garage of een kleine bandenspecialist.
    Zij krijgen immers van de vele internetwinkels de opdrachten om te monteren.
    Tevens zijn veel bandenspecialisten ook weer Montagepunt, waardoor uw stelling niet opgaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.