China drukt omzet bandenmachines TKH Group

China drukt omzet bandenmachines TKH Group

TKH GroupTechnologieconcern TKH (Twentsche Kabel Holding) Group in Haaksbergen zag vorig jaar zijn omzet met 2,2% stijgen tot 1.375,2 miljoen euro. Het bedrijf zag weliswaar de vraag naar productiesystemen voor autobanden bij het bedrijfsonderdeel Industrial Solutions afnemen, maar dat werd gecompenseerd door andere bedrijfsonderdelen.

Autobanden
Industrial Solutions, ontwikkelt, produceert en levert oplossingen van speciaalkabel, “plug and play”-kabelsystemen tot geïntegreerde systemen voor de productie van auto- en vrachtwagenbanden. De omzet van dit bedrijfsonderdeel bedroeg in 2015 627,4 miljoen euro, 7,8% minder dan een jaar eerder toen de omzet nog 680,7 miljoen euro bedroeg. “Door de investeringsterughoudendheid in China, dat met name zichtbaar was in de robot- en machine-industrie, waaronder de bandenbouwsystemen, liepen gedurende 2015 zowel de orderboeken als de omzet terug.” Over geheel 2015 daalde het aandeel van Industrial Solutions in de omzet van 51% naar 46%.

De nettowinst van het gehele bedrijf over 2015 steeg naar 88,3 miljoen euro. In 2014 was dit nog 85,5 miljoen euro.

Groei
Voor 2016 is het bedrijf positief. Men verwacht dat in China weliswaar een sterke terughoudendheid voor investeringen in kapitaalgoederen, maar de gerealiseerde capaciteitsuitbreidingen zullen naar verwachting met name in de tweede helft van 2016 goed van pas komen om in de behoefte te kunnen voorzien. Men verwacht dat de omzet in dit segment dan verder zal stijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.