Certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ voor Gebr. Opstal Transport

Certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ voor Gebr. Opstal Transport

Gebr. Opstal Transport in Zoetermeer heeft het certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ ontvangen van Profile Car & Tyreservice Nooteboom. De logistieke onderneming heeft zich aan de hoge eisen voor een duurzaam bandenbeleid kunnen conformeren.
Groener wegtransport
Het certificaat toont de inzet aan voor een milieuvriendelijker en groener wegtransport. Ook is het bedrijf actief bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het duurzame bandenbeleid resulteert in een maximale kosten-, brandstof-, CO2-reductie. “Brandstofkosten beslaan een groot deel van de totale transportkosten en deze zullen alleen maar stijgen”, aldus Remco Nooteboom, Directeur Profile Car & Tyreservice Nooteboom. “Om hierop te bezuinigen zetten ‘groene transportbedrijven’ duurzame banden in met een hoog rendement.”
Duurzaam bandenbeleid
Gebr. Opstal Transport is opgericht in 2016 en is gespecialiseerd in nationale en internationale transporten. Het bedrijf zorgt samen met Profile Car & Tyreservice Nooteboom voor een duurzaam bandenbeleid. Doel is het terugbrengen van de CO2-uitstoot en ook de kosten per kilometer. De continue meting van bandenspanning en profieldiepte zorgt voor een minimale rolweerstand, minder brandstofverbruik en dus minder CO2-uitstoot. Er is vooraf afgesproken bij welke bandenconditie tot vervanging wordt overgegaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.