Ceo Yokohama Europe toch weg
(Foto: Shutterstock)

Ceo Yokohama Europe toch weg

In tegenstelling tot wat twee weken geleden werd gemeld, treedt Gregorio Borgo toch af als ceo van Yokohama Europe. Hij is per 15 oktober, dus met onmiddellijke ingang, opgevolgd door Giovani Angelo Ponzoni die eerder enkele managementfuncties bekleedde bij Pirelli. Borgo blijft wel aan Yokohama verbonden als consultant en vanaf 1 januari ook als president.

Begin deze maand deelde de Japanse bandenfabrikant mee dat de bestuursvoorzitter van de Europese tak, Hiroyuki Shioiri, terugkeerde naar Japan maar dat dat geen gevolgen zou hebben voor de positie van Borgo. Nu komt het bedrijf daarop terug. De nieuwe CEO ‘brengt een weelde aan ervaring en expertise mee, met een bewezen ‘track record’ in de bandenindustrie’, zegt het bedrijf in een persbericht.

Ook Aleksandar Gramatikov, executive vice-president sales, marketing and supply chain en Soichiro Yamaji, executive vice-president cfo, vertrekken bij Yokohama Europe, beiden per 31 december. Yamaji gaat naar de Amerikaanse tak, Gramatikov verlaat het bedrijf. ‘’Yokohama betuigt haar diepe dankbaarheid aan de vertrekkende collega’s voor hun onvermoeide toewijding aan de onderneming en bereikte resultaten binnen hun rollen. Hun bijdragen zijn van essentieel belang geweest voor de groei en het succes van de onderneming.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.