Carprof Tyrepoint Zwolle neemt Laarman in Den Ham over: ‘Alleen red je het niet meer’
(Foto: Carprof Tyrepoint Zwolle)

Carprof Tyrepoint Zwolle neemt Laarman in Den Ham over: ‘Alleen red je het niet meer’

Carprof Tyrepoint in Zwolle neemt Laarman in Den Ham over. Dat meldt het bedrijf aan Bandenportaal. “Wij liepen al een tijden tegen onze groeigrenzen aan. Nu kunnen we dankzij de nieuwe vestiging een groter gebied bedienen”, zegt Erik Rodink, directeur bij Carprof Tyrepoint.

Rodink kent oud-eigenaar Willem Laarman al jaren. Laarman, die een pensioengerechtigde heeft leeftijd, ziet in Rodink de ideale opvolger. Laarman blijft eerst nog wel betrokken bij het bedrijf. “Wij gaan alleen de werkplaats-technische zaken overnemen”, zegt Rodink. “Willem blijft de verkoop nog doen, en stopt als hij eraan toe is”, zegt Rodink. Zelf gaat Rodink geen verkoop doen, ook niet als Laarman stopt.
Officieel is de overname per september dit jaar een feit. “Maar we bemannen het nu al”, zegt Rodink. De vestiging in Den Ham is een BMW/Mini-specialist. Rodink heeft zelf een achtergrond bij BMW/Mini en stelt dat Laarman zijn specialisme ‘naadloos aansluit op zijn visie’. “We introduceren wel technieken van deze tijd. Wij hebben een Hunter Revolution-bandenwisselapparaat aangeschaft. Die gaan we daar neerzetten.”

Toegevoegde waarde

Carprof Tyrepoint Zwolle begon als bandenservicebedrijf, maar doet nu ook werkplaats en schadeherstel. Dat is nodig, zo stelt Rodink. Hij ziet dat de markt veranderen en speelt daarop in. “Alleen red je het niet meer. Je moet veel meer samenwerken. Wij verwijzen daarom veel door naar partners, en krijgen zelf ook doorverwijzingen. Ik wil ondersteuning blijven bieden aan dealers die bij ons komen als ze een probleem hebben.”
Rodink vergelijkt zichzelf niet snel met anderen, hij focust zich voornamelijk op zijn eigen onderneming. Maar hij ziet wel in dat een lokale onderneming een toegevoegde waarde kan bieden aan consumenten. “Dealers zijn vaak net als gemeentehuizen. Je komt eerst langs een receptioniste, die vaak tijd neemt om gegevens bij elkaar te verzamelen. Voordat je de auto op de brug hebt is hij hier al klaar”, aldus Rodink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.