Bridgestone wint innovatieprijs met Examation

Bridgestone wint innovatieprijs met Examation

Bridgestone innovationBridgestone’s nieuwe bandenassemblagesysteem Examation is uitgeroepen tot “innovatie van het jaar op het gebied van bandenproductie”. Deze onderscheiding werd toegekend tijdens de uitreiking van de ‘Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence 2017’ tijdens de vakbeurs Tire Technology Expo 2017.

ICT technologie
Emilio Tiberio, hoofd R&D bij Bridgestone, nam de prijs in ontvangst. Hij zei te geloven dat de toepassing van ICT-technologie in de Bridgestone productiesystemen grote voordelen met zich mee zal brengen. De jury prees de inzet van kunstmatige intelligentie in een bandenfabriek. De eerste toepassing ervan, in 2016 in de Hikone-fabriek in Japan, bleek zo succesvol dat al snel werd besloten om Examation op grotere schaal te implementeren, ook in de Tatabanya-fabriek in Hongarije en in de nieuwe fabriek in Rusland.

Bandenassemblagesysteem
Examation is een bandassemblagesysteem dat menselijke fouten voorkomt en de efficiëntie en de kwaliteit van de productie verbetert. Hoogwaardige gegevens worden op 480 punten door sensoren gemeten, en de controle wordt in real time automatisch door kunstmatige intelligentie doorgevoerd, zodat een band in optimale omstandigheden geassembleerd kan worden.”

Het ligt in de lijn der verwachting dat deze vorm van intelligente technologie een baanbrekend systeem in elke verwerkende industrie zal worden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.