Bridgestone Turanza ER300 scoort op veiligheid

Bridgestone Turanza ER300 scoort op veiligheid

Een bandentest die werd uitgevoerd door het Engelse tijdschrift Autocar toont aan dat banden van ‘grote merken’ veiliger zijn. Bridgestone laat weten dat haar Turanza ER300 het uitstekend heeft gedaan in de zomerbandentest. Deze zomerband ging de strijd aan met vijf toonaangevende Europese bandenmerken (maat 205/55 R16, gemonteerd op een Golf TDI 2.0) en werd betrouwbaar en consistent bevonden onder zowel natte als droge omstandigheden. “De Turanza ER300 was bovendien
de duidelijke winnaar wat betreft de prestaties onder droge omstandigheden”, aldus Bridgestone. Autocar testte twee jaar geleden onder soortgelijke omstandigheden goedkope banden die zijn geïmporteerd uit Azië. “De banden die we nu hebben getest, behoren tot het topsegment,” aldus Autocar, “en worden daarom geselecteerd door de grote autofabrikanten.”
Autocar waarschuwt haar lezers voor de verleiding om goedkope banden aan te schaffen: “Banden moeten niet worden gezien als bijzaak en de prijs mag nooit een leidraad zijn. Banden zijn hightech producten die een belangrijk verschil maken als het gaat om de prestaties én de veiligheid van uw auto.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.