‘Bridgestone rolt nieuwe Ecopia truckband uit’
(Foto: Shutterstock)

‘Bridgestone rolt nieuwe Ecopia truckband uit’

Bridgestone Amerika neemt een nieuwe variant in zijn commerciële truckbandenlijn Ecopia op: de R213 versie. Volgens de bandenfabrikant heeft deze versie een lagere rolweerstand wat gunstig is voor het verbruik. Het bedrijf zegt dat een nieuwe technologie ervoor zorgt dat de levensduur van de banden met 15 procent wordt verlengd in vergelijking met traditionelere banden.

“Vloten laten hun trucks steeds verder en langer doorrijden en dat zorgt ervoor dat je het maximale uit elke bandenaankoop moet halen”, vertelt Kyle Chen, brand manager van Bridgestone Amerika, aan Tyre technology international. Volgens de bandenfabrikant blijven de verbeteringen daarom niet beperkt tot verbruik. De band heeft een nieuw design en is van een nieuwe compuond gemaakt, waardoor deze lichter is. Verder helpen een banddesign met vier ribben en een speciale polymer dat de stijfheid van deze banden omhoog gaat. Hierdoor slijt de R213 ook minder snel.

“Deze nieuwe band verwerkt verschillende nieuwe ontwikkelingen in zowel materiaal als design. Deze band is over de hele linie beter, vanwege verminderde slijtage en een verbetrering in verbruik”, vervolgt Chen. De R213 is leverbaar in de Verenigde staten en Canada en klanten kunnen uit acht verschillende varianten kiezen. Er zijn vier verschillende maten te leveren met twee verschillende gewichtscategorieën per maat.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.