Bridgestone op IAA 2016

Bridgestone op IAA 2016

Bridgestone is aanwezig als beursdeelnemer op de IAA van 17 t/m 27 september, op stand D03 in Hal 8. De bandenproducent toont een scala aan innovatieve banden en technologieën, waarbij de nadruk ligt op wat voor de sector het allerbelangrijkste is: efficiency, duurzaamheid en veiligheid.
Ologic-band
Op de stand geeft Bridgestone een gedetailleerd beeld van de revolutionaire Ecopia EP500 ologic-band, die als enige wordt gemonteerd op de elektrische BMW i3. De ologic-technologie van Bridgestone, die als eerste samen met BMW wordt toegepast, combineert een grote diameter met een smal loopvlak. Dit zorgt voor een verbeterde aerodynamica en een lagere rolweerstand zonder dat de grip er ook maar iets onder te lijden heeft.
Ook laat Bridgestone de Run-Flat-technologie zien, de nieuwste generatie Run-Flat Technology-banden (RFT). Bridgestone loopt voorop door zowel Run-Flat Technology-banden voor montage af fabriek als voor de vervangingsmarkt te leveren. Deze praktische technologie kan levensreddend blijken te zijn bij een plotselinge daling van de bandenspanning.
Duurzame oplossingen
Als vooruitblik op de toekomst presenteert Bridgestone de Air Free Concept-band. Deze luchtloze band heeft weinig onderhoud nodig en is volledig duurzaam (cradle to cradle-product) doordat versleten banden en andere hulpbronnen maximaal worden gerecycled.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.