Bridgestone komt met nieuwe Ecopia-banden
(Foto: Shutterstock)

Bridgestone komt met nieuwe Ecopia-banden

Bridgestone brengt met de Ecopia Enliten-serie de nieuwste generatie Ecopia-langeafstandsbanden op de markt. Die banden komen met EU A-klasse rolweerstand. Dat betekent een 12 procent lagere rolweerstand voor de aangedreven as en 8 procent lagere rolweerstand voor de stuuras in vergelijking met de vorige Ecopia-generatie. De nieuwe banden zijn leverbaar vanaf januari 2024.

‘Het nieuwe assortiment maakt gebruik van Bridgestone’s innovatieve benadering van bandenontwikkeling, Enliten, met een beter slijtagepatroon en een lagere rolweerstand het hele jaar door,’ aldus een persbericht van de bandenfabrikant.

Het is de eerste keer dat Enliten gebruikt wordt in een vrachtwagenband. ‘Het Enliten-technologiepakket omvat nieuwe technologieën, zoals high-performance compounds gericht op brandstofefficiëntie. Ook is er sprake van een nieuwe spiraalvormige koordconstructie in Ecopia Steer Enliten-banden met laag profiel die het bochtengedrag verbetert en de drukverdeling optimaliseert en zo de levensduur verlengt,’ zo schrijft het bedrijf.

‘Meer dan de helft van al het transport in Europa vindt plaats over de weg en bijna 40 procent gaat een grens over. De vraag naar langeafstandstransport is dus hoog. De industrie moet zich tegelijkertijd aanpassen aan de economische druk voor kostenefficiëntie, strengere emissievoorschriften en de integratie van nieuwe en innovatieve geconnecteerde oplossingen,’ zo stelt Bridgestone.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.