BKT introduceert nieuwe reuzeband
(Foto: Shutterstock)

BKT introduceert nieuwe reuzeband

BKT komt met zijn grootste band tot nu toe. Het Indiase bedrijf heeft zijn Earthmax SR 46 uitvergroot tot drie meter aan diameter en een gewicht van 2.400 kg per band. Het nieuwe model is bedoeld voor de dumptrucks die in mijnen en bij dammen rijden.

De bandenmaker stelt dat de nieuwe band met maat 33,00 R 51 gemaakt is ‘voor de zwaarste werkzaamheden.’ Ook moet de band voor een betere grondlast-verdeling bij dumptrucks, wielladers, en bulldozers zorgen. Om deze reden is de gebruikte structuur daarom volledig van staal. Op deze manier wil de bandenmaker ook schokken tegengegaan.

Er zijn nu drie verschillende Earthmax-modellen op de markt. De SR 45 en 46 zijn speciaal bedoeld voor dumptrucks. De SR 53 is daarentegen voor lader toepassingen bedoeld en heeft zowel een vernieuwd profielblokontwerp, als een dieper loopvlak. BKT stelt dat deze factoren voor een langere levensduur zorgen. Daarnaast is bij de ontwikkeling rekening gehouden met een snijbestendige samenstelling en zorgt de loopvlakgeometrie voor verbeterde zelfreiniging. In een persbericht stelt het Indiase bedrijf dat de introductie van deze band in lijn is met veranderende trends in de OHT-markt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.