Bij ruim kwart Vaco-leden gaan zaken beter
(Foto: Shutterstock)

Bij ruim kwart Vaco-leden gaan zaken beter

Een kwart van de Vaco-leden en iets meer dan de helft van de ondernemers vindt dat de banden business op het moment goed loopt.

Ruim 27 procent van de Vaco-leden in de personen- en bestelwagenbanden business beoordeelt de zaken momenteel beter dan vorig jaar. Het percentage is even hoog als in 2022, maar hoger dan in 2021 en 2020. 57 procent van de ondernemers in dit segment vindt dat de situatie gelijk is aan vorig jaar. Eén op de zes noemt de gang van zaken slechter terwijl dat vorig jaar 12 procent was maar in 2021 gold voor 39 procent van de ondernemers.

Dat komt naar voren uit de Branchebarometer 2019-2023 die Vaco onlangs heeft gepresenteerd tijdens een reeks regionale ledenbijeenkomsten. Voorafgaande aan deze bijeenkomsten hebben de leden deelgenomen aan de jaarlijkse enquête.

In het segment uitlijnen personen- en bestelwagens is slechts 4 procent van de ondervraagden negatief gestemd. Dat is het laagste percentage in de laatste vijf jaar en zelfs nog iets lager dan de 6 procent in pre-coronajaar 2019. In dit segment noemt 35 procent de situatie beter dan vorig jaar terwijl dat in 2022 nog 23 procent was. De overige 61 procent denkt dat de gang van zaken vergelijkbaar is met vorig jaar.

Bij wielenbedrijven voor personen- en bestelwagens is het beeld echter veel slechter met 47 procent die spreekt van een slechtere ontwikkeling. De helft van deze ondernemers beoordeelt de situatie gelijk als vorig jaar terwijl slechts 3 procent positief gestemd is. Bij bedrijfswagenbanden vindt een kwart van de ondervraagden de zaken slechter dan in 2022. 19 procent vindt het positiever en 57 procent noemt de situatie ‘onveranderd’. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.