Betere resultaten voor Titan

Betere resultaten voor Titan

TitanTitan International zag in het tweede kwartaal haar bedrijfsresultaat verbeteren met 52.6 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dit meldt het bedrijf in haar zojuist verschenen kwartaalverslag.

Verlies
In totaal kwam het bedrijfsresultaat uit op 3,96 miljoen dollar. De omzet kwam uit op 364,4 miljoen dollar, 10,4 procent beter dan in het tweede kwartaal vorig jaar. De winst kwam uit op een verlies van 6,54 miljoen dollar. Het bedrijf is positief voor 2018, aldus CEO Paul Reitz: “We zien toekomstige mogelijkheden om onze expertise in te zetten voor de bandenproductie in andere sectoren die niet een aanvullende investering vereisen.”

Landbouwbanden
Reitz ziet een verbetering van 18% in landbouwbanden, mijnbouw en bouwbanden in het tweede kwartaal: “Deze verbetering past goed in onze strategie van bijna twee jaar geleden om onszelf te positioneren in deze sector.”

Voor het eerste half jaar van 2017 bedroeg het bedrijfsresultaat 3,1 miljoen dollar en de omzet 721,9 miljoen dollar. In het eerste half jaar leed het bedrijf een verlies van 17,2 miljoen dollar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.