Belgie positief over winterbandenplicht

Belgie positief over winterbandenplicht

De Belgische Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet heeft aangegeven serieus een verplichting van winterbanden te overwegen. Dit berichten de Belgische media. Hij zei dit in de senaat naar aanleiding van een vraag van CD&V-fractieleider Dirk Claes. Hij zei verheugd te zijn dat de staatssecretaris positief stond tegenover een dergelijke verplichting.
Aanleiding van de vraag over de winterbanden was de resolutie van het Europees parlement die de Europese commissie vraagt om tegen 2013 een voorstel te doen voor een harmonisatie van de verschillende winterbandenwetten in de Europese lidstaten.
In zijn antwoord stelde Wathelet voorstander te zijn van een verplichting van winterbanden in het land in een bepaalde periode, “alleen wanneer de sneeuw blijft liggen of bij gladheid. Eventueel kan gedacht worden aan verkeersborden die het gebruik van winterbanden op bepaalde trajecten verplichten”, voegde hij eraan toe.
In België geldt momenteel geen verplichting maar wordt het gebruik van winterbanden aangeraden als de temperatuur onder de zeven graden Celsius zakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.