‘ZC Rubber wil bandenfabriek in Europa’

‘ZC Rubber wil bandenfabriek in Europa’

De Chinese bandenfabrikant ZC Rubber wil uitbreiden in Europa. Het bedrijf heeft al een Europese vestiging in Hannover maar denkt nu over een eigen bandenfabriek in een Europees land. ‘’We streven naar voortdurende groei, met name in het buitenland,’’ aldus marketing directeur voor internationale business Richard Li tijdens een evenement op de Nurnburgring waarover wordt gerapporteerd door European Rubber Journal.

ZC Rubber wil binnen een jaar of tien uitgroeien tot één van de grootste vijf bandenleveranciers ter wereld. Het bedrijf hoopt dat te financieren met een gang naar de beurs van Hong Kong, die voor het eind van dit jaar rond zou moeten zijn. “Onze visie is een wereldwijde toonaangevende bandenfabrikant te worden met de meest geavanceerde machines, de beste grondstoffen, het meest ‘leane’ management, de nieuwste technologie, het
laagste energie- en bronnengebruik en de meest duurzame producten”, aldus het bedrijf.

ZC wil dat alles bereiken door hogere volumes maar ook door zich meer te concentreren op
hogere-waarde banden. Het bedrijf beschikt momenteel al over negen fabrieken in China en één in Thailand. Naast Europa zijn ook de Verenigde Staten in beeld als productielocatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.