Bandenservicebedrijf First Stop in Heerlen te koop op Marktplaats
Van Duurling-vestiging in Heerlen staat te koop. Foto: Google.

Bandenservicebedrijf First Stop in Heerlen te koop op Marktplaats

“Het is een prachtige tent met een hoge potentie”, zo omschrijft eigenaar Ruud van Duurling de autogarage in Heerlen. Het bandenservicebedrijf met apk keuringsstation staat nu een aantal dagen op Marktplaats. Van Duurling hoopt hiermee het bedrijf te verkopen.

“De reden voor de verkoop is dat wij geen mensen hebben om de zaak te bemannen”, zegt hij. “Als je geen mensen hebt, dan moet je keuzes maken. Ik kan er zelf gaan staan, de omzet omhoog trekken, maar ik heb ook nog een andere vestiging in Maastricht. Ik kan mezelf niet in vieren delen.”

Het bedrijf is instapklaar, zo staat in de advertentie op Marktplaats. ‘Letterlijk instapklaar’, vertelt Van Duurling. “Als iemand het geld overmaakt, dan kunnen ze morgen de sleutel hebben. Het bedrijf is gewoon actief en alle RDW-erkenningen zitten erop. Het is zo geregeld.”

Zoektocht

Van Duurling heeft tevergeefs iemand proberen te vinden om de zaak draaiende te houden. “Mensen die dit kunnen, willen voor zichzelf beginnen. Mijn ervaring in de afgelopen dertig jaar is dat de echte goeie mensen voor zichzelf willen beginnen. Op dezelfde manier zoals ik dertig jaar geleden ben begonnen. Je kunt dan wel een goed salaris verdienen, maar als jij de capaciteit hebt om alles te leiden en te regelen, dan begin je toch voor jezelf.”

Het autobedrijf hoeft niet per se verkocht te worden. “Als iemand morgen aanklopt en zegt dat die het bedrijf de komende twee jaar wil leiden, om het vervolgens over te nemen, dan vind ik dat ook goed.”

Op Marktplaats loopt het nog geen storm. “Daar heb ik eigenlijk nul reacties”, zegt Van Duurling lachend. “Dat is eigenlijk niet het podium voor bedrijfsovernames. Ik heb ook een advertentie op Facebook gezet en daar heb ik veel serieuze reacties op. Ook mensen die er niks van snappen, maar ook een aantal serieuze reacties.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.