Automobilisten niet tevreden over Runflat banden

Automobilisten niet tevreden over Runflat banden

Runflat band
Runflat band

Autobezitters zijn niet tevreden over de run-flat banden die standaard op hun nieuwe auto zijn geleverd. Dit zegt J.D. Power and Associates.
Brandstofverbruik
Autoproducenten proberen in toenemende mate het brandstofverbruik terug te dringen door de montage van run-flat banden in plaats van een reserve wiel. Maar uit de Original Equipment Tire Customer Satisfaction Study blijkt dat slechts 728 op de 1.000 auto-eigenaren er tevreden over zijn, tegenover739 eigenaren van auto’s met standaard banden.
Volgens J.D. Power moeten autobezitters met runflat banden vaker banden verwisselen. “31% van de consumenten met runflat banden hebben tenminste één band moeten vervangen, vergeleken met 19 procent van voertuigeigenaren met standaard banden.”
Aanbevelen
“De uitdaging is om banden te vinden die tegemoet komen aan klantenverwachtingen”, aldus Brent Gruber, director global automotive division bij J.D. Power and Associates. “Runflat banden doen dat niet. Eigenaren van een sportauto met runflat banden zeggen dat ze deze banden half zo vaak zullen aanbevelen bij vrienden en familie als diegenen met standaard banden (14 versus 28 procent). Dat heeft een groot financieel effect op bandenproducenten.”
Standaardbanden worden gemiddeld na 36 duizend kilometer vervangen, ruim 9500 kilometer later dan bij run-flat.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Alex Koelemeijer

    Op zich niet zo vreemd dat een runflat band sneller versleten is.
    Deze ligt vaak gemonteerd onder een auto met meer vermogen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.