Apollo Tyres lanceert nieuwe trailerband voor lange afstanden
(Foto: Apollo Tyres)

Apollo Tyres lanceert nieuwe trailerband voor lange afstanden

Apollo Tyres lanceert een nieuwe 385/55 R22.5 variant van zijn Endumile LHT lange afstand trailer (LHT) band, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Die band is nu verkrijgbaar in heel Europa en is een aanvulling op de eerste Endumile LHT die in oktober vorig jaar werd gelanceerd in de maat 385/65 R22.5.

De eerste speciale LHT-band van Apollo Tyres, het moederbedrijf van Vredestein, zet nieuwe maatstaven in het segment voor prestaties en efficiëntie.  De band heeft een A-waardering voor rolweerstand en is de meest brandstof efficiënte vrachtwagenband die ooit door het bedrijf is geproduceerd. De band heeft ook een A-waardering voor weggeluid. Het profiel is speciaal ontwikkeld voor trailerassen en bevat een compacte middenrib die de wegligging ‘maximaliseert’ en het geluidsniveau beperkt.

Loopvlakvernieuwing

Volgens het bedrijf draagt een nieuw mengsel van polymeren en vulstoffen bij aan de lage rolweerstand en zorgt voor consistente grip op nat wegdek. Het karkas van de band maakt loopvlakvernieuwing mogelijk voor lagere levensduurkosten, een essentiële vereiste voor veel Europese langeafstandsklanten. De Endumile LHT onderging een uitgebreid twee jaar durend testproces, bestaande uit virtuele en praktijktests. De Endumile is ontworpen en ontwikkeld door het wereldwijde R&D-team van Apollo Tyres in Nederland en wordt geproduceerd in de fabriek van het bedrijf in Hongarije.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.