Apollo Tyres komt met mobiliteitsdiensten
Foto: Apollo Tyres

Apollo Tyres komt met mobiliteitsdiensten

Apollo Tyres gaat onder de naam Avolve mobiliteitsdiensten integreren in haar activiteiten. Dit ‘servitisation’ model biedt op maat gemaakte oplossingen voor met name operators van commerciële fleets om hun operationele efficiëntie op een hoger peil te tillen. Dit meldt Apollo Tyres in een persmededeling.

De mobility diensten business biedt ‘een pakket aan opties’ waar de klanten uit kunnen kiezen’. Dat begint met de basis Digital Edge, een digitale bandenmanagement applicatie die end-to-end bandendata- en analyses levert.

Of via Expert Advisory, dat informatie voor onder meer onderhoudspraktijken biedt. Of Anywhere Connected services dat uitgebreider informatie biedt en ‘klanten in staat stelt met preventief onderhoud hun winstgevendheid op te voeren’. 

Satish Sharma, President, Asia Pacific, Middle East and Africa (APMEA): ‘’Het succes van het pilotproject geeft ons het vertrouwen dit uit te rollen naar meer fleets. Terwijl we tegelijkertijd ook verzoeken van fleets hebben gekregen om hen aan boord te nemen. De eerste gegevens van rond de 1.500 tot 1.600 wagens doen veronderstellen dat we de operationele efficiëntie bij fleet-operators met 10 tot 15 procent op kunnen voeren. Waar banden de derde of vierde kostenpost vormen, kunnen de kostenbesparingen op langere termijn belangrijk oplopen.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.