The Tire Cologne bezocht door 12.000 bezoekers
(Foto: The Tire Cologne)

The Tire Cologne bezocht door 12.000 bezoekers

The Tire Cologne heeft dit jaar 12 duizend bezoekers, uit honderd landen verwelkomd. De Duitse vakbeurs telde daarnaast ongeveer 300 exposerende bedrijven en merken uit 35 landen.

De vorige editie (2018) had 16 duizend bezoekers uit 113 landen en 533 exposanten.

De belangrijkste thema’s van de beurs in 2022 waren duurzaamheid, digitalisering en de toekomst van mobiliteit. “We hadden als sector deze persoonlijke uitwisseling dringend nodig. Je ziet dat het iedereen goed doet en er is genoeg ruimte voor zowel gezelligheid als zakendoen”, vertelt Walter Purvis, verkoopleider bij Van den Ban Autobanden BV, aan Bandenportaal.

De organisatie schat dat ongeveer 60 procent van de bezoekers van buiten Duitsland kwam. De grootste bezoekersaantallen van The Tire 2022 kwamen uit Nederland, Polen, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast waren ook Israël, Marokko, de VS, Georgië en India goed vertegenwoordigd. Ook waren bezoekers uit Zuid-Korea, Singapore, Indonesië en Japan terug te vinden op de beursvloer.

Evenementen

Op het gebied van duurzaamheid had The Tire verschillende conferenties en evenementen georganiseerd.  Voorbeelden hiervan zijn het Tire Recycling Forum en de ‘Boulevard of Sustainability’. Daarnaast had bandenmaker Hankook ook testritten in een Audi e-tron GT, die uitgerust was met de nieuwste Ion S-banden, georganiseerd. Op de Tire Stage, het centrale podium van de beurs, kwamen ook andere thema’s aan de orde dan duurzaamheid. Andere belangrijke thema’s die besproken werden, zijn bijvoorbeeld digitalisering of de toekomst van mobiliteit. Alle sessies op het podium hadden naast goede bezoekersaantallen ook een livestream beschikbaar. Op deze manier konden geïnteresseerden die niet ter plaatse konden zijn, ook het programma dus direct volgen.

Volgens de organisatie ontving het bezoekende publiek ook de evenementen van de Duitse banden- verkoop en vulkanisatie vakvereniging (BRV) goed. De vereniging had, in samenwerking met de partners Bohnenkamp en wdk, twee demonstratieplaatsen ingericht. Hier konden bezoekers live de montage van grote banden of UHP/run-flat banden. Daarnaast werden hier ook tips aan het publiek gegeven. De volgende editie van The Tire Cologne vindt plaats van 4 tot 6 juni 2024.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.