Hankook introduceert Ion-lijn bij The Tire Cologne
(Foto: Jesse Busser)

Hankook introduceert Ion-lijn bij The Tire Cologne

Hankook introduceert op bandenbeurs The Tire Cologne de Ventus Ion-bandenlijn voor EV’s. De Ion S is voor elektrische sportwagens bedoeld.

De S heeft een verlaagde rolweerstand en produceert minder afrolgeluid. Vergeleken met conventionele banden betekent dit voor EV-bestuurders meer actieradius per batterijlading. Bovendien zijn de nieuwe Ion-banden ontworpen voor het hoge, direct beschikbare koppel van elektrische wagens. “Ik sta zelf versteld van hoe comfortabel deze band rijdt, terwijl hij zoveel performance levert”, vertelt Benoît Tréluyer, tweevoudig Le Mans-winnaar, tijdens een testrit in een Audi E-tron GT.

Hankook heeft verschillende OEM-deals voor EV’s bij verschillende automakers lopen. Voor de Ion S geldt dit daarentegen niet. “Wij gaan pas rond 2024 OEM-deals sluiten voor de Ion S. Daarvoor gaan we dus onze focus op de vervangingsmarkt leggen. Wij vertrouwen erop dat dealers en garages onze band aanbevelen aan klanten, vanwege zijn kwaliteiten. Daarnaast kunnen wij in die twee jaar de band nog verder optimaliseren, voordat we OEM-overeenkomsten sluiten”, stelt Richard Vahle, perswoordvoerder van Hankook, tegen Bandenportaal.

Geluid en draaggewicht

Om het grotere gewicht van EV’s aan te kunnen is de Ion S verder versterkt met aramidevezels. Deze vezels gaan vervorming van de band tegen en zorgen voor een groter draaggewicht. Ook het loopvlakmateriaal, een verbinding met een hoog aandeel natuurlijke hars, zorgt voor minder slijtage. Daarnaast heeft de band hoog aandeel natuurlijke oliën, wat de Ions duurzamer moet maken. Een verdere factor die belangrijk is bij EV-banden is het geluid dat ze produceren. Hankook gebruikt zijn speciale sound absorber-schuimrubber technologie om de S zo stil mogelijk te maken. Hierdoor moet het geluid ten opzichte van conventionele banden gehalveerd zijn.

De Ion S heeft een zomerprofiel en is in de eerste instantie in maten tussen 18 en 22 inch te krijgen. In september brengt de bandenmaker zijn winterse tegenhanger, de Winter i*cept, uit. Voor de Noord-Amerikaanse markt stelt het merk ook een vierseizoenenversie, de Ion A, beschikbaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.