Maxxis Dakar Team klaar voor Dakar Rally 2013

Maxxis Dakar Team klaar voor Dakar Rally 2013

Afgelopen vrijdag heeft het Maxxis Dakar Team Powered by SuperB zich gepresenteerd aan de media en genodigden bij Coronel Adventure in Huizen. Het team gaat meedoen aan de Dakar RaLLY 2013.
Naast de onthulling van de voertuigen werden de teamleden voorgesteld en de doelstelling van het team bekend gemaakt. Het Maxxis Dakar Team by SuperB zal met twee Buggy’s en twee Quads een poging gaan doen om de zwaarste rally ter wereld te bedwingen. Jurgen van den Goorbergh en Tim Coronel zullen de beide buggy’s besturen terwijl Kees Koolen en Sebastian Husseini het avontuur op de quad beleven. Cornelis Offringa en Rob van Pelt zullen met de wendbare Unimog als snelle assistentie fungeren en maken het team compleet.
Ex Moto GP rijder en viervoudig Dakar veteraan Jurgen van de Goorbergh is nauw betrokken geweest bij de onwilkkeling van de Maxxis Dakar banden waarmee het team het grootse avontuur aangaat:”Vorig jaar hadden we banden die erg goed op zand waren maar helaas waren ze minder op de stenen. Samen met Maxxis hebben we nu een band ontwikkeld die goed is op beide.”
Tim Coronel: “We hebben inmiddels de eerste testen gereden en ook de pre-proloog in Valkenswaard is achter de rug en ik moet eerlijk zeggen: we zijn aangenaam verrast. In combinatie met de technische specificaties van de Buggy’s en Quads hebben we een eenheid gecreëerd waar we zeer, zeer tevreden over zijn. We kijken er naar uit om op 5 januari 2013 in Peru/Lima van start te gaan”. (Bron: Grip Journaal)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.