Britse regering wil uitstoot fijnstof door banden verminderen

Britse regering wil uitstoot fijnstof door banden verminderen

De Britse regering wil maatregelen om de vervuiling door fijnstof, veroorzaakt door de uitstoot van fijnstof door banden en remmen, te verminderen. Dit meldt het Britse dagblad Daily Mail, waarover het Algemeen Dagblad bericht.
Electrische auto
Volgens een nieuw rapport van het Britse overheidsinstantie Air Quality Expert Group draagt de uitstoot door banden en remmen bij aan de helft van alle fijnstof in Europa. Op het ogenblik ligt alle aandacht bij de electrische auto die helemaal niets uitstoot, terwijl de uitstoot van fijnstof juist wordt genegeerd, aldus de Daily Mail: “Nieuwe normen en eisen voor remmen en banden moeten deze uitstoot drastisch verminderen.”
Vervuiling
Volgens het rapport van de Air Quality Expert Group dragen remblokken, banden en slijtage van het wegoppervlak direct bij aan meer dan de helft van de totale vervuiling door wegtransport. De Britse regering roept de industrie op om een emissiemeting te ontwikkelen voor deze slijtage, wat zou moeten leiden tot een nieuwe internationale standaard voor slijtage van banden en remmen. (Bron: Algemeen Dagblad).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.