Vervangingsmarkt personenautobanden groeit 1%

Vervangingsmarkt personenautobanden groeit 1%

In 2018 is de vervangingsmarkt voor personenautobanden in Europa met 1% gegroeid. Dit blijkt uit het zojuist  uitgebracht rapport van de European Tyre and Rubber Manufacturers Association (ETRMA) er het jaar 2018.
Allseason banden
Als belangrijkste reden voor de stijging geeft de ETRMA de groeiende markt voor allseasons banden. Ook ziet de ETRMA een kleine toename van winterbanden van 1%. De branchevereniging meldt dat de branche over de gehele breedte stabiel is gebleven, conform de verwachting. Vervangingsbanden voor trucks lieten een forse stijging zien van 9%. Voor de landbouwbanden was er voor het vijfde actereenvolgende jaar een daling van 4%. De markt voor tweewielerbanden liet een daling zien van 2%.
In tegenstelling tot de markt van vervangingsbanden laat de markt voor OEM-banden een daling van 4% zien.
Stabiel
Volgens Fazilet Cinaralp, Secretaris General van de ETRMA, bevestigen de cijfers dat de markt stabiel is: “Maar de cijfers laten wel een toename zien van winter en allseasons banden. Dat is goed voor de veiligeheid op onze wegen. Verder is de verkoopstijging vooral een positieve trend voor Polen, Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Italie en Nederland.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.