Europarlementariërs in actie voor Apollo Vredestein

Europarlementariërs in actie voor Apollo Vredestein

Europarlementariërs vrezen voor het behoud van banen bij Apollo Vredestein in Enschede. Zij vinden dat de Nederlandse regering zich hiervoor hard moet maken. Dit meldt Automotive Management.

Oproep
Deze oproep doen Europarlementariërs Agnes Jongerius (PvdA),  Annie Schreijer-Pierik en Tom Berendsen (beiden CDA) in een brief aan demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Bas van ’t Wout. Zij vrezen opnieuw een reorganisatie van de fabriek; een vorige reorganisatie zorgde in het afgelopen jaar voor het verlies van 528 banen in Enschede. De Europarlementariërs vrezen dat het hier niet bij blijft en daarom vragen zij aan de regering om zich hard te maken voor baanbehoud in de Nederlandse fabriek.

Onderzoek
In het afgelopen jaar vroeg Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) al om een maximale inspanning voor de fabriek in Enschede. In de tussentijd investeerde de bandenfabrikant fors in zijn Hongaarse fabriek, met behulp van staatssteun van Hongarije. Het zou hier volgens de Europarlementariërs om een bedrag van 96 miljoen euro gaan. De productie van personenwagenbanden is naar Hongarije verhuisd. De Europarlementariërs wensen dat de regering stelling neemt bij de Europese Commissie tegen deze vorm van staatssteun. Ook pleiten zij voor een onderzoek naar deze ondersteuning door de Hongaarse regering. (Foto: Apollo Vredestein)

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.