ANWB zomerbandentest: ruime keus goede zomerbanden

ANWB zomerbandentest: ruime keus goede zomerbanden

Er is een ruime keus aan goede zomerbanden. Dit is de conclusie in de recent gehouden zomerbandentest van de ANWB.
205/55 R16V
Getest werden twee bandenmaten. In de maat 205/55 R16V haalden de Continental PremiumContact 6, de Semperit Speed-Life 3 en de Bridgestone Turanza T005 4 sterren. Van alle onderzochte banden in deze maat scoorde alleen de King Meiler Sport1 matig met twee sterren. De overige banden in deze maat kwamen tot drie sterren. Deze banden hebben vaak slechts lichte tekortkomingen op een bepaald onderdeel. De maat 205/55 R16V is de meest verkochte bandenmaat en is te vinden onder vooral middenklasse auto’s, zoals de BMW 1-serie, 2-serie, 3-serie, Citroën C4 Cactus, Ford Focus, Opel Astra en Skoda Octavia.
225/50 R17Y
De grotere maat 225/50 R17Y is vooral te vinden onder grotere middenklassers, zoals de Alfa Giulia, BMW 3-serie, Mercedes C-klasse of Volvo V60. In deze maat hebben enkele banden geen tekortkomingen maar halen een goed niveau (vier sterren) op alle hoofdonderdelen. Dit zijn de Falken Azensis FK510, de Continental PremiumContact 6, de Kumho Ecsta PS71 en de Bridgestone Turanza T005. De Firestone Roadhawk wist niet te overtuigen en haalde slechts één ster. De overige banden hadden vaak slechts lichte tekortkomingen op een enkel testonderdeel en kwamen tot drie sterren. Vaak blonken ze juist wel weer uit op een ander testonderdeel.
Volgens de ANWB kan de kwaliteit van een band soms veel verschil uitmaken. Een goede band kan uiteindelijk ook het verschil maken bij een noodstop. Het verschil tussen de zuinigste band uit onze test en een andere was al snel 0,4 liter per 100 km. (Foto: ANWB)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.