Waterstof relevant voor groei Michelin

Waterstof relevant voor groei Michelin

Waterstof is relevant voor de strategische groei van Michelin: Binnen tien jaar zal een significant deel van de activiteiten van de Groep niet meer direct gerelateerd zijn aan banden. Dit zei CEO Florent Menegaux naar aanleiding van het plan ‘Strategie waterstof Frankrijk, dat moet bijdragen aan het plan van de Franse overheid om een Franse waterstofeconomie te ontwikkelen.
Leider
Het plan moet Frankrijk helpen positioneren als één van de wereldwijde leiders op het gebied van waterstof. Bij deze Franse waterstofeconomie is waterstof essentieel voor een schone mobiliteit, complementair aan de elektrische batterij.
Volgens CEO Florent Menegaux heeft Michelin de intentie om met industriële stakeholders de ontwikkeling van grootschalige regionale waterstofprojecten te versnellen. De Groep is pionier met de Zero Emission Valley, het eerste Europese initiatief om waterstofmobiliteit op een regionale schaal in te voeren. Dit project voorziet voor 2023 in de installatie van 20 stations die worden aangedreven door waterstof en 1.200 waterstofvoertuigen voor zakelijk gebruik.
Laboratorium
Op dit moment geldt de motorsport als een onmisbaar laboratorium voor de waterstofambities van Michelin. Het bedrijf is partner geworden van het Mission H24, een project dat tot doel heeft waterstoftechnologie te introduceren voor de endurance wagens die in 2024 meedoen aan de 24 Uur van Le Mans.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.