Bandenbranche stuurt aan op snelle start Wisselweken

Bandenbranche stuurt aan op snelle start Wisselweken

Vaco stelt voor de Bandenwisselweken eerder te laten beginnen. Dit meldt Automotive Management.
Hygiëne
Bandenwissels duren langer door de extra aandacht voor hygiëne, klanten en personeel. Bovendien biedt de wachtruimte plaats aan minder klanten en in tegenstelling tot het afgelopen voorjaar, kunnen klanten in de herfst en winter over het algemeen niet buiten wachten.
Tegelijkertijd is het afwachten hoeveel bandenwissels er plaats gaan vinden. “De vele thuiswerkers rijden minder kilometers, wat gevolgen zal hebben voor het aantal bandenwissels van zakelijke en particuliere klanten. Daarnaast is het de vraag hoeveel mensen met hun auto in corona-tijd op wintersport gaan en mede daarom voor winterbanden kiezen”, schrijft Vaco in zijn negende Coronamonitor.
Afloop
Ook de Vaco-leden zijn niet gerust op een goede afloop van de wisselweken. Het percentage dat verwacht afscheid te moeten nemen van medewerkers is ten opzichte van de vorige Coronamonitor verdubbeld. “Dat lijkt niet te rijmen met de Bandenwisselweken die voor de deur staan, een periode waarin bandenservicebedrijven in ‘normale’ tijden druk zijn met de wissel van zomer- naar winterbanden. Maar deze periode is onvoorspelbaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.