Half miljoen auto’s nog steeds op winterbanden

Half miljoen auto’s nog steeds op winterbanden

Tijdens een controle van 1.658 auto’s op diverse plekken in het land bleek dat 5,3 procent nog steeds winterbanden rijdt. Dit meldt Bovag.
Hittegolf
Dat percentage correspondeert op een totaal wagenpark van 9 miljoen met bijna 500.000 autobezitters die ondanks temperaturen van boven de 30 graden en een aanstaande hittegolf op winterbanden rijden. De controle vond plaats op donderdag 30 en vrijdag 31 juli, toen de thermometers in het hele land de 30 graden Celsius passeerden.
Geen verbetering
Volgens Bovag is het resultaat van 5,3 procent geen verbetering ten opzichte van hetzelfde onderzoek een jaar eerder -destijds bij temperaturen van 40 graden-. De toename van het totale Nederlandse wagenpark sindsdien zorgt er wél voor dat het percentage nu correspondeert met een iets hoger absoluut aantal van bijna een half miljoen personenauto’s. Twee jaar geleden bedroeg het aandeel 5,7 procent.
Opvallend was dat veel oude, kleine auto’s van winterbanden waren voorzien en dat veel auto’s niet alleen verschillende merken, maar ook afwijkende types banden gemonteerd hebben. Bijvoorbeeld zomerbanden op de vooras en winterbanden op de achteras.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.