Hankook eerste montage op Porsche Cayenne

Hankook eerste montage op Porsche Cayenne

Hankook voorziet sinds juni de eerste montage van de Porsche Cayenne met zijn UHP-paradepaard, de Ventus S1 evo 3 SUV. Deze ultra-high-performance band is een op maat gemaakte eerste-montageband voor het nieuwe model SUV van Porsche.
Technologie
De Hankook Ventus S1 evo 3 SUV is gebaseerd op door de DTM geteste technologie. Hij biedt de nieuwe ultra-high-performance band een hoge stuurprecisie en een zeer sportief rijgedrag. De band wordt gemonteerd in de maat 285/40 ZR 21 (109Y) XL voor en 315/35 ZR 21 (111Y) XL achter.
Gezien het gewicht van het voertuig in combinatie met sportieve rijeigenschappen, lage rolweerstand en het hoge laadvermogen, was het een uitdaging om het ontwerp voor de banden voor de Porsche Cayenne te ontwikkelen”, aldus Klaus Krause, hoofd va het Europees Onderzoeks- en Ontwikkelingscentrum van Hankook. “De nieuwe Ventus S1 evo 3 SUV voldoet heel goed aan deze eisen op zowel nat als droog wegdek.
Milieu
Naast de sportieve rijeigenschappen, biedt het nieuwe Hankookprofiel ook een aantal nieuwe eigenschappen die de milieukenmerken optimaliseren. De Ventus S1 evo 3 SUV gebruikt een nieuwe generatie innovatieve materialen gebaseerd op high-performance natuurlijke harsen in de samenstelling van het profiel. Dit verbetert de grip op het piekmoment van de vermogensafgifte. Maar de band blijft deze hoge mate van grip houden in een nog groter temperatuurbereik, waardoor het een zeer brede bereikslimiet heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.