LeasePlan betreedt e-bike leasemarkt met International Bike Group

LeasePlan betreedt e-bike leasemarkt met International Bike Group

International Bike Group (IBG), moederbedrijf van fietsenwinkel.nl (Benelux) en Hellorider (Scandinavië), gaat elektrische fietsen leveren aan klanten van LeasePlan Nederland. Dit meldt Leaseplan.
Exclusief
IBG neemt het totale serviceapparaat en online portal voor zijn rekening: van fietsselectie, aflevering, verzekering, onderhoud tot pechhulp onderweg en fleetmanagement software. De overeenkomst is exclusief aangegaan. LeasePlan beschikt met IBG over eigen assetmanagement software, een eigen landelijk dekkend retailnetwerk met experience-winkels en testcenters van fietsenwinkel.nl, ongeveer 250 fietsreparatiepunten door het hele land, pechhulp onderweg, een uniek online platform met een aanbod van meer dan 20.000 fietsen en geïntegreerde fleetmanagement software voor zijn klanten.
Stijgende verkoop
Leaseplan verwacht dat de verkoop van e-bikes scherp zal stijgen nu de nieuwe bijtellingsregeling ‘fiets van de zaak’ vanaf 1 januari 2020 in zicht komt. LeasePlan is de eerste autoleasemaatschappij in Nederland die op deze schaal in e-bikes stapt.
IBG-topman Davy Louwers verwacht dat zijn bedrijf volgend jaar zo’n 20% marktaandeel van de zakelijke e-bike fietsmarkt in handen kan krijgen, goed voor zo’n extra 30.000 e-bikes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.