Bandenbranche wil toegang tot voertuigdata

Bandenbranche wil toegang tot voertuigdata

Ook bandenbedrijven moeten gelijke toegang hebben tot voertuigdata en communicatie met de berijder. Dit meldt de Europese belangenorganisatie ETRMA (European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association).
Innovatie
Volgens de ETRMA staat beperking daarvan en exclusieve toegang voor alleen autofabrikanten innovatie bij deze partijen in de weg. De belangenvereniging doet daarom een beroep op de Europese Commissie voor een gelijk spelersveld en een voor beide partijen zelfde toegang tot de autodata. Volgens ETRMA Secretaris Fazilet Cinaralp heeft de bandenbranche veel potentieel voor een toekomstige mobiliteit: “Maar dit hangt af van de toegang tot de data. We doen daarom een beroep op de Europese Commissie om deze toegang te faciliteren.”
Voordelen
De ETRMA ondersteunt haar oproep door te wijzen op het feit dat consumenten en bedrijven al voordeel hebben van service door bandenbedrijven via een app: “Deze service zorgt voor een grotere brandstofbesparing, meer veiligheid, minder files en minder vervuiling. De band is een kritische verbinding van het voertuig met de infrastructuur en de berijder. Daarmee is deze essentieel voor een veilige mobiliteit. Daarom speelt de bandenbranche hiervoor een belangrijke rol.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.