Bandenverkopen in Europa nemen verder af

Bandenverkopen in Europa nemen verder af

De verkoop van vervangingsbanden in Europa is in het eerste half jaar van 2019 verder afgenomen. Dit meldt de ETRMA (European Tyre and Rubber Manufacturers Association).
Duik
De verkoop van vervangingsbanden voor personenauto’s daalde in het eerste half jaar tot 100,98 miljoen, een afname van 3,7% ten opzichte van een jaar eerder. De verkoop van landbouwbanden daalde met 4,4% tot 682.000. De verkopen van deze categorie banden liet in het eerste kwartaal nog een lichte stijging zien, maar maakte in het tweede kwartaal een duik naar beneden.
Stijging
De verkoop van vervangingsbanden voor trucks steeg met 5,4% tot 5,2 miljoen. Het eerste kwartaal waren de verkopen goed, maar in het tweede kwartaal was er nog maar sprake van een kleine stijging.
De verkoop van banden voor motorfietsen groeide in het eerste half jaar met 3,2% tot 6,15 miljoen, een jaar eerder was dat 5,96 miljoen.
Volgens Fazilet Cinaralp, Secretaris van de ETRMA, geeft de bandenmarkt een goed beeld van de algehele economische situatie. “De lage verkopen van vervangingsbanden voor personenauto’s zijn een weerspiegeling van de lage registraties van nieuwe auto’s in de Europese Unie. Dit was ook al het geval in het eerste kwartaal.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.