ANWB: All-season banden steeds beter

ANWB: All-season banden steeds beter

De kwaliteit van all-season banden wordt geleidelijk aan beter. Maar het blijft een compromis tussen zomer- en winterbanden. Dit stelt de ANWB op basis van een uitgevoerde test.
Drie sterren
De banden combineren het beste uit twee werelden, maar blinken daardoor nergens in uit. Toch is volgens de ANWB het aantal banden dat als waardering drie sterren kreeg sinds de vorige test toegenomen. Vier banden halen drie sterren: de Continental AllSeasonContact, Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, Nokian Weatherproof en Nexen N blue 4 Season. Daarnaast zijn er geen banden meer die één ster hebben gehaald.
Tekortkomingen
Op nat wegdek vertonen de Continental, Goodyear, Nokian en Nexen geen tekortkomingen. Op droog wegdek kan alleen de Vredestein bij een zomerband in de buurt blijven. Alle overige modellen vertonen in meerdere of mindere mate tekortkomingen. De Continental  en de Nokian vertonen ook geen tekortkomingen bij sneeuw en bevinden zich hiermee op winterbandenniveau.
Met de bandentest wil de ANWB de consument helpen bij de beslissing of, en zo ja welke, all season band de beste koop is. De ANWB test ieder jaar zowel zomer- als winterbanden en all season banden.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.