Goodyear behaalt meer omzet maar minder winst

Goodyear behaalt meer omzet maar minder winst

Goodyear heeft in het eerste kwartaal van 2018 een omzet behaald van 3,83 miljard dollar, 3,5% meer dan een jaar eerder. De winst bedroeg 75 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog 166 miljoen dollar. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt in haar zojuist verschenen kwartaalverslag.
Grote banden
De stijging van de omzet was het resultaat van een grotere vraag naar grote banden, Deze leveren ook de meeste winstmarge op. In totaal verkocht het bedrijf met 39 miljoen banden evenwel 2,5% minder dan een jaar geleden. Het Original Equipment segment daalde 4%, voornamelijk door de lagere verkopen van wielen kleiner dan 17 inch. De verkoop van vervangingsbanden daalde 2%, voornamelijk door een lagere vraag in de VS en Europa.
Europa
In Europa steeg de omzet tot 1,33 miljard dollar, iets meer dan een jaar eerder toen de omzet 1,24 miljard dollar bedroeg.
Voor het hele jaar 2018 houdt Goodyear vast aan haar eerdere prognose. Het bedrijf verwacht dat het bedrijfsresultaat zal uitkomen tussen 1,80 en 1,90 miljard dollar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.